Вторник, 30 Апр 2024
            
Общество

РЗИ организира областен конкурс за инфографика на тема „Тютюнопушене“

  31.03.2024 08:10
РЗИ организира областен конкурс за инфографика на тема „Тютюнопушене“

Областен конкурс за инфографика на тема тютюнопушене организира Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Той е посветен на Световния ден без тютюнопушене – 31 май 2024 г. Целта на инициативата е младите хора да развият уменията си за поднасяне на информация в областта на здравето по достъпен и интересен начин чрез изображения, графики и други средства за визуализация, да привлекат вниманието на връстниците си към проблема тютюнопушене и избор на здравословно поведение.

Право на участие имат ученици от 5 до 12 клас от област Велико Търново. Участието е индивидуално. Творбите трябва да са изработени с техника или програма по избор, записани в JPG или PDF формат и да се  изпратят на ел. адрес на РЗИ: [email protected]. Предложенията е необходимо да са в унисон с темата, целите и предмета на конкурса, да изразяват авторска идея и замисъл, оригиналност, структурираност и конкретност на информацията. Необходими са визуални акценти върху най-важното, коректност, достоверност, яснота и разбираемост на използваните данни, грамотност, като информацията е представена на български език.

Инфографиките трябва да бъдат подадени от 1 до 15 май. Журирането и обявяването на победителите ще е от 20 до 31 май. Най-добрите творби ще бъдат публикувани на интернет и фейсбук страницата на инспекцията, а авторите им ще получат предметни награди. Всички останали ще получат грамота за участието си и проявената творческа ангажираност. Според допълнителнителните условия, творбите не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват с цел презентиране и популяризиране на конкурса; организиране на изложби и благотворителни инициативи.


Ключови думи
РЗИ конкурс тютюнопушене
Последни
Седмицата
Анкета