Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

10 кандидати се борят за 7 училища, на 4 никой не иска да им стане директор

  19.02.2024 15:46
10 кандидати се борят за 7 училища, на 4 никой не иска да им стане директор

Десет кандидати са допуснати до писмения изпит от конкурса за директори на училища във Великотърновска област. Те се конкурират за 7 училища.

Регионалното управление на образованието пусна наново конкурсите за 11 училища в областта, но за четири така и не се явиха кандидати. Затова и конкурсите за ОУ „Васил Левски” в село Леденик, Великотърновска община, и трите училища с патрон Св. Климент Охридски във Виноград, Камен и Сухиндол, са прекратени.
Продължава процедурата за останалите, сред които и 4 училища в Горнооряховска община - ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Отец Паисий“ в Писарево, ОУ „Климент Охридски“ в Драганово и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поликраище. Останалите са Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Христо Ботев“ в Ресен в община Велико Търново, Начално училище „Иван Вазов“ в Царски извор.

Сред допуснатите кандидати са и временно изпълняващите длъжността, а някои опитват на повече от едно място. Кандидатите Авелин Драганчев, Грета Новакова, Даниела Добрева, Захаринка Неделчева, Искрена Станчева, Калинка Георгиева, Катя Митева Павлова, Мариан Георгиев, Марияна Сиракова-Пенкова, Павлин Витанов ще трябва да се явят на писмен тест на 27 февруари. Успешно преминалите отиват на втори етап, където има устно събеседване и защита на концепцията за управление на училището.


Ключови думи
конкурс директори Горна Оряховица