Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Култура

МТ „Алтернатива” предлага своя версия на класиката „Вестникар ли?”, премиерата е на 9 април

  28.03.2024 14:35
МТ „Алтернатива” предлага своя версия на класиката „Вестникар ли?”, премиерата е на 9 април

Тазгодишната премиера на Младежки театър „Алтернатива” с художествен ръководител Симеон Христов, ще върне зрителите в началото на 20 век, доказвайки колко актуални могат да бъдат някои вечни класики.

Младите горнооряховски театрали подготвиха своя версия на Вазовата пиеса „Вестникар ли?” и ще я представят пред свои връстници на сцената на НЧ „Напредък 1869”. Премиерата е на 9 април от 18 часа, а второ представление ще има на 16 април със същия начален час.

Иван Вазов пише комедийната пиеса „Вестникар ли?“ през 1900 г., но тя продължава да звучи актуално и днес. Главният персонаж Павел Мишеморов е дребен буржоа, ненавиждащ вестниците и хората, свързани с тяхното списване. Той не харесва сплетните и изопачаванията, тиражирани от тях, а още по-малко начина, по който самият той е представян в някои дописки на страниците им. Няма нищо по-низше за него от професията вестникар, журналист по новому. Собственият му син обаче се впуска точно в тази професия, а близкият до сърцето на дъщеря му мъж също е журналист.

В спектакъла, подготвен от МТ „Алтернатива”, участват Юлен Георгиев, Йоана Димитрова, Александра Дайчева, Ивайла Кръстева, Елица Николова, Николай Иванов и Ивайло Колев. Художествен ръководител - Симеон Христов.


Ключови думи
МТ Алтернатива Горна Оряховица