Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Трима ученици на СУ „Георги Измирлиев” представиха областта на национално състезание по компютърно моделиране

  26.03.2024 11:44
Трима ученици на СУ „Георги Измирлиев” представиха областта на национално състезание по компютърно моделиране

Трима от четиримата финалисти, представили област Велико Търново във финала на Националното състезание по компютърно моделиране, са ученици на СУ „Георги Измирлиев”. Крисия Манева и Полина Дамянова от трети клас и четвъртокласникът Александър Касабов се състезаваха с връстници от цялата страна на 23 март 2024 г. и се представиха отлично. Александър спечели почетното четвърто място.

Националното състезание по компютърно моделиране започна с училищни кръгове в края на миналата година. На 7 декември 2023 г, ученици от трети и четвърти клас на Гимназията се включиха в училищния кръг и вдъхновени и мотивирани направиха първите си стъпки в света на технологиите. Децата бяха развълнувани, а умовете им заинтригувани. Ентусиазмът беше заразителен. Задачите предизвикаха техния интелект и ги въведоха в света на компютърното моделиране. Повечето от тях бяха активни и изобретателни, готови да разкрият тайните на кодирането. Бъдещи програмисти се включиха в състезанието, демонстрирайки изключителни умения в света на технологиите.

Първите пет от всяка възрастова група продължиха своя път напред - към областния кръг, който се проведе на 17 февруари 2024 г. За Великотърновска област беше определена квота от четири ученици за националния кръг и трима от тях бяха от СУ „Георги Измирлиев” - Крисия Манева и Полина Дамянова от трети клас и Александър Касабов от четвърти клас. Отлично се представиха също Ина Иванова от трети клас и Божидар Дешев от четвърти клас, на които малко не достигна, за да се класират по-напред.

Поздравленията са да малките финалисти и техните учители по компютърно моделиране Цветелина Николова и Кремена Петърчева, както и на техните родители. Те са великолепен пример за всички съученици и източник на вдъхновение за бъдещите програмисти. Нека техните успехи да бъдат източник на вдъхновение за всички, които се стремят към върховете на технологичното развитие, похвали отличилите се директорът на училището Криси Аврамова.


Ключови думи
компютърно моделиране СУ "Георги Измирлиев" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета