Събота, 27 Апр 2024
            
Общество Свищов

Преподаватели с дарение за проекта „Родолюбие“ на Ротаракт клуб - Свищов

  27.03.2024 13:50
Преподаватели с дарение за проекта „Родолюбие“ на Ротаракт клуб - Свищов

Преподавателите от Свищовската академия гл. ас. д-р Петко Ангелов и ас. д-р Силвия Заркова направиха дарение в подкрепа на Ротаракт клуб Свищов и техния пионерен проект „Родолюбие“. Дарението се състои от детски книжки на български автори, които да послужат като награди за края на първата инициатива, част от големия проект на клуба.

Проект „Родолюбие“ има за цел да насърчи любовта и интереса на децата към Родината. Първата инициатива се състоя от два конкурса – ,,Аз обичам България“ и „Освободени от оковите на съвремието“. Участие взеха над сто деца от учебните заведения от община Свищов, а най-добрите бяха отличени със сертификати и книжки, съобразени с възрастта и учебната програма.

Дарението обхваща разнообразни четива, подходящи за деца от 3 до 18 г. - приказки, басни, стихосбирки и романи на български автори, както и образователни книги. Сред книжките, които ще зарадват победителите,  са различни варианти на „Българознайко“, „Аз съм българче“, „Патиланско царство“, „Под Игото“, български народни приказки и много други. 

Дарителите споделят, че не са се поколебали да подкрепят инициативата и биха се радвали повече хора да се включват в подобни проекти, за да се съхрани историята и да се продължат добрите дела в Града на дарителите.

Клубът изказва искрени благодарности към гл. ас. д-р Петко Ангелов - научен секретар на катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“ и общественик на град Свищов и  ас. д-р Силвия Заркова - едно от най-младите попълнения на катедрата и експерт в ресор „Икономика и управление“ на Асоциацията на младите учени в България. Двамата имат богата научна биография и са част от обществения и културен живот на град Свищов.


Ключови думи
Ротаракт Свищов дарение проект Родолюбие