Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Поредна среща за изнасянето на тежкотоварния трафик от ул. „Родопи“ проведоха в Община Горна Оряховица

  27.03.2024 13:09
Поредна среща за изнасянето на тежкотоварния трафик от ул. „Родопи“ проведоха в Община Горна Оряховица

Община Лясковец да проведе работна среща, на която да бъдат обсъдени възможностите за промяна в проекта й за ремонт на отсечката Лясковец – Честово.

Темата бе коментирана днес на среща при кмета на Горна Оряховица Николай Рашков и ресорния му заместник инж. Анелия Христова с колегата му кмета на Лясковец Васил Христов, директора на Областното пътно управление инж. Петя Каразахова, началника на „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР във Велико Търново Радостин Върбанов, главния архитект на Горна Оряховица Стефан Георгиев, експерти, проектанти.

Срещата бе поредната, проведена с цел намиране на оптимален вариант за изнасянето на част от тежкотоварния трафик от ул. „Родопи“ в Горна Оряховица. Проблемът касае и двете общини, тъй като вариантът за извеждането на този трафик от горнооряховската улица е той да минава именно по Лясковец – Честово – четвъртокласен лясковски общински път в тежко състояние, одобрен за ремонт с финансиране от държавния бюджет. В одобрения проект обаче са заложени средства само за рехабилитация, не и за подобряване на характеристиките. Опасенията на кмета Васил Христов са, че, ако трафикът тръгне по Лясковец – Честово, пътят ще бъде съвсем доразбит, а друго обсъждано на предишни срещи трасе – през Козаревец, ще доведе до напрежение сред местните жители. Повдигната бе темата за обходен път при с. Козаревец, но според участниците в срещата това е много по-трудно за осъществяване.

Пристъпи ли към препроектиране, Община Лясковец може да разчита на пълното ни съдействие на всички нива и пред всички институции, увери кметът на Горна Оряховица Николай Рашков.

Следваща стъпка след евентуалната промяна на одобрения проект на Община Лясковец е среща между Областно пътно управление и Община Горна Оряховица с предложение за нова организация на движението, което пък трябва да се одобри от „Пътна полиция“.

Протокол от днешната среща ще бъде изпратен на областния управител.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
тежкотоварен трафик ул. Родопи Николай Рашков Васил Христов