Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Михаела от СУ „Георги Измирлиев“ влиза в клуб „Достойните българи“

  26.03.2024 10:25
Михаела от СУ „Георги Измирлиев“ влиза в клуб „Достойните българи“

В Клуб „Достойните българи“ влиза 11-годишната Михаела Тодорова от Долна Оряховица. Шестокласничката в горнооряховското СУ „Георги Измирлиев“  се нарежда сред хора, откроили се с големите си сърца. Тази година Михаела застава до западно- и средноевропейския митрополит Антоний, фондацията на Стилиян Петров, Мира Добрева, „ПоетиТЕ“, Ники Кънчев,  Магардич Халваджиян... - общо 43 души, които днес ще бъдат отличени от вестник „24 часа“.

Клуб „Достойните българи“ е създаден преди 21 г. от вестник „24 часа“.

От 2003 г. до днес инициативата „Достойните българи“ не просто отличава герои, а дава гласност на истински ангели, които напомнят за силата на човешкото сърце и нуждата постоянно да се докосваме до доброто и солидарността, казват от медията.

Малката голяма Михаела три пъти досега е отрязвала косите си, за да ги дари за изработката на перуки за хора с онкологични заболявания в неравностойно положение. Момичето още не ходело на училище, когато направило първото си дарение. Докосната от съдбата на болно дете, която видяла по телевизията, Михаела поискала да отреже косата си. Родителите й се свързали с Асоциация „Промени живота си сега”, а Михаела станала най-малката й дарителка.

За втори път Михаела дарява косата си през 2020 г., третият й жест към хората с онкологични заболявания е от януари 2024 г.

Церемонията по честването на Достойните българи за 2023 г. ще се проведе днес в НДК. На нея в. „24 часа“ ще благодари на Михаела и всички останали мъже и жени, които връщат вярата в доброто./ сн. личен архив 


Ключови думи
Михаела Тодорова коса онкоболни