Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Народният представител Димитър Николов се срещна с Михаела, която три пъти е дарявала косата си за онкоболни

  13.02.2024 12:33
Народният представител Димитър Николов се срещна с Михаела, която три пъти е дарявала косата си за онкоболни

С шестокласничката в СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица Михаела Тодорова се срещна народният представител Димитър Николов. Срещата бе поискана от самия Николов, който бе респектиран от човечността и съпричастието на момичето. Макар и само на 11 г., Михаела вече три пъти е отрязвала косата си, за да я дари за изработката на перуки за онкоболни в неравностойно положение.

Михаела може да е още малка на години, но е голяма като човек. Чест прави на семейството й, че е отгледало и възпитало такова дете. Чест прави и на екипа в Гимназията, който винаги поощрява добрите дела на учениците си, сподели Димитър Николов. Това е най-важната задача на нас, възрастните – да направим от децата добри хора и да ги поощрим сами да изберат пътя си, допълни народният представител.

Николов пожела на Михаела да мечтае смело и още по-смело да сбъдва мечтите си, а от своя страна тя го покани на поредното благотворително събитие, в което се включва – довечера в НЧ „Напредък 1870“ в Лясковец ще се проведе концерт за 14 февруари, на който ще има дарителници в подкрепа на ръководителя на Детско-юношеския оркестър за народна музика „Средногорци“ в Пирдоп Цветина Грамова. В концерта Михаела ще участва като част от Школата за народни инструменти „Потомци“, в която свири на тамбура.

Михаела още не ходела на училище, когато направила първото си дарение. Докосната от съдбата на болно дете, която видяла по телевизията, поискала да отреже косата си. Родителите й се свързали с Асоциация „Промени живота си сега”, а Михаела станала най-малката й дарителка.

За втори път Михаела дарява косата си през 2020 г., третият й жест към хората с онкологични заболявания е от януари 2024 г.

Семейството на Михаела е от Долна Оряховица. Първите си уроци по дарителство момичето получава още в група „Червената шапчица“ на ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица. Според директора на СУ „Георги Измирлиев“ Криси Аврамова, светът има огромна нужда от човеци като малката голяма Михаела, които да го правят по-добър.


Ключови думи
Михаела Тодорова даряване на коса онкоболни Димитър Николов