Събота, 15 Юли 2023
            
Горна Оряховица Общество

Горнооряховската организация на Българската асоциация на онкоболните навлиза в 20-та си година

  12.04.2023 11:01
Горнооряховската организация на Българската асоциация на онкоболните навлиза в 20-та си година

В 20-та година от основаването си влиза поделението на Българската асоциация на онкоболните (БАО) в Горна Оряховица. Началото й е поставено на 7 април 2004 г. и през всички тези години организацията подкрепя хора, чули тежката диагноза.

Предвеликденско кафе с Управителния съвет на горнооряховската структура на БАО постави началото на поредицата от събития, с които ще бъде посрещнат юбилеят. Срещата бе организирана от председателя на БАО в Горна Оряховица Мария Георгиева, за да благодари на всички, които подпомагат дейността й. Мария Георгиева е начело на организацията от самото й създаване, а в първия Управителен съвет влизат още Светла Лазарова и покойната Венетка Станчева.

Малко след основаването на структурата, сред първите, подали ръка, е Община Горна Оряховица.  От 2005 г. насам тя предоставя на БАО помещение в сградата на бившия ОбС. И на днешната среща от името на Общината съпричастност към дейността на организацията изказа зам.-кметът Николай Георгиев.

Благотворителни концерти, със събраните средства от които се помага на онкоболни, са част от събитията, организирани от горнооряховската БАО. Във времето назад структурата е провеждала обучения в 4 средни училища, а всеки октомври – месецът за борба с рака, се отслужват молебени за здравето на всички горнооряховчани.

БАО в Горна Оряховица осигурява психологическа подкрепа на своите членове и техни близки. Първа дейността поема психологът Красимира Бакалова, към днешна дата отговорността е поела колегата й Весислава Бакалова.

Всеки новоприет член първоначално се консултира безплатно от Бакалова, а всеки следващ сеанс е на намалена цена. Разликата до реалната поема спонсор, който категорично отказва да бъде назован.

Благодаря на него и на всички, които ни помагат през годините. На Община Горна Оряховица и най-вече на Управителния съвет на БАО в Горна Оряховица. Вярвам, че има смисъл от всичко, което правим, обърна се към гостите си Мария Георгиева.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
БАО Мария Георгиева онкоболни
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати