Събота, 27 Апр 2024
            
Други Златарица

Временно удължават маршрутната линия Горна Оряховица – Мерданя до Златарица

  06.03.2024 12:17
Временно удължават маршрутната линия Горна Оряховица – Мерданя до Златарица

Маршрутното разписание Горна Оряховица – Мерданя, което е от квотата на Община Лясковец, част от областната транспортна схема, временно се удължава до град Златарица.

Това реши единодушно на заседание Областната ресорна комисия, председателствана от заместник-областния управител Валентин Михайлов.

На заседанието присъстваха кметовете на общините Лясковец, Елена и Златарица - Васил Христов, Дилян Млъзев и Петър Ганев, представители на Областно пътно управление и Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ - Велико Търново.

Промяната се налага заради ремонт на участък от Регионален път II-53, който се очаква да приключи до края на месец май или началото на месец юни тази година.

По този начин е осигурен транспорт за гражданите на община Златарица, докато траят ремонтните дейности.

Кметът на Златарица Петър Ганев уточнява:

„Удължената маршрутна линия ,,Г. Оряховица - Лясковец - Мерданя" ще поема и пътникопотока от и за гр. Златарица, считано от 06.03.2024 г. Публикувам разписанието на автобусите по гореописаната маршрутна линия. Пътуващите за и от гр. В . Търново могат да правят връзка от спирка кръстовище на гл. път София - Варна и път за гр. Лясковец с автобусна линия 14“.


Ключови думи
Златарица