Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Стотици горнооряховчани доведоха децата си да сложат цвете за свободата на България

  03.03.2024 13:26
Стотици горнооряховчани доведоха децата си да сложат цвете за свободата на България

Дълго след като приключи официалната част с поставянето на венци пред паметника на Македончето, горнооряховчани се редиха на опашка, водейки децата си да сложат цвете за свободата на България.

Ритуалът на Националния празник в Горна Оряховица започна с разтърсващото изпълнение на „Опълченците на Шипка“ от възпитаника на СУ „Георги Измирлиев“ Трифон Йорданов.

Знамето на Република България бе издигнато от кмета Николай Рашков и зам. председателя на ОбС Николай Илиев на фона на химна, изпълнен от Кристина Енчева от СУ „Вичо Грънчаров“.

В своето слово за празника кметът Николай Рашков напомни и за приноса на горнооряховчани към свободата, която не само не ни е даром, но е платена и с кръвта на предците ни.

Венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев поднесоха официалните лица и представители на политически партии и неправителствени организации. В церемонията участва и военно формирование 22 790.

След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на гост-изпълнителката Лилия Стефанова, ВГ „Артисимо – джуниър“ и Фолклорна група „Звездици“ при СУ „Георги Измирлиев“, както и фолклорни състави при НЧ „Братя Грънчарови-2002”.


Ключови думи
Национален празник Горна Оряховица