Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Икономика

Пускат конкурс за нов борд на Индустриалния парк в Горна Оряховица

  02.03.2024 08:56
Пускат конкурс за нов борд на Индустриалния парк в Горна Оряховица

Съветниците в Горна Оряховица пуснаха конкурс за нов Съвет на директорите за „Индустриален парк „Ряховец“ ЕАД. Сегашното ръководство на дружеството бе освободено още в началото на годината и тримата му членове са в 3-месечно предизвестие. Докато то тече, Общинският съвет задвижва процедура за избор на нов състав.

Конкурсът трябва да бъде обявен до 5 дни след влизането в сила на решението, взето от ОбС и ще премине в три етапа. Първо комисията по избора ще пресее кандидатите по документи. Основното изискване е да имат 5 години трудов стаж, от които 2 години на управленски позиции, а останалите три на длъжност в сферата на икономиката, финансите и правото.

Следващият етап е защита на концепция за развитието на дружеството за 3 години. Тригодишен ще е и мандатът на новия Съвет на директорите. Финалът е събеседване. След като комисията изготви класирането си, новите членове на борда трябва да бъдат одобрени от Общинския съвет. Накрая председателят на ОбС сключва договори за управление с избраните.

ОбС утвърди и комисията, която ще оценява кандидатите. Председател е зам. председателят на ОбС Николай Илиев, а членове са зам. кметът Даниел Божанков, юристът на ОбС Милка Ламбева – Стефанова и общинските съветници Милена Димитрова и Милен Маринов.


Ключови думи
Индустриален парк Ряховец