Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Сдружение „ЗА Горна Оряховица” кани на рисуване и дегустация на вино с кауза

  20.02.2024 11:07
Сдружение „ЗА Горна Оряховица” кани на рисуване и дегустация на вино с кауза

Рисуване на чаша вино и дегустация на отбрани вина организира сдружение „ЗА Горна Оряховица” на 28 февруари. Ще помагат момичетата от Арт клуб „Моне”, които ще водят творческата част на забавната вечер. За дегустацията пък са избрани вината на Шато „Ботево”.

Искаме да направим подобни вечери традиция и да се случват веднъж месечно. Идеята ни е в началото на следващата година да съберем всички нарисувани картини и да ги подредим в Художествена галерия „Недялко Каранешев”, като организираме нещо като благотворителен търг. Средствата ще са за кампаниите на Сдружението, обяснява Кети Спасова, от която тръгва идеята за „Art&Wine за Горна Оряховица”.

Всъщност идеята се родила, след като Кети и съпругът й Даниел участвали в подобна вечер, организирана от Арт клуб „Моне” във Велико Търново. Беше много интересно и приятно за всички. Защо пък да не се случи такова нещо и в Горна Оряховица, казва Кети.

Първото издание на „Art&Wine за Горна Оряховица” ще бъде в Комплекс „Бабенец”, но замисълът е да се избират различни заведения. Като за първи път организаторите са го замислили като вечеря, преди която някой ще рисува с помощта на художничките от „Моне”, а други ще дегустират виното на „Ботево”. Могат да участват двойки, като за тях кувертът е 100 лв. Единичният куверт е 60 лв. В цената се включва вечерята, чаша вино и материалите за рисуване.

Всичко за процеса на рисуване се осигурява от Арт клуб „Моне”, като художничките ще предложат модел и ще напътстват изкушените да се пробват като творци.

Идеята е всеки месец да се рисува нещо тематично. Първата рисунка ще е жена с божур – и защото е преди 8 март, и защото божурът е символ на Горна Оряховица.

В следващите издания на проявата ще има възможности за участие и без вечеря, за да бъде достъпно за повече хора. Обмисля се и подобна творческа среща за деца.

Подобни събития са били правени преди ковид пандемията и са имали успех. Сега обаче съчетаваме с дегустация и с възможността семейства или приятели да се забавляват заедно. В Горна Оряховица няма много възможности за творчество и за по-различен тип забавления. Вярвам, че ще има интерес, а и каузата ни е ЗА Горна Оряховица, обяснява още Кети Спасова.


Ключови думи
рисуване на чаша вино Сдружение ЗА Горна Оряховица