Събота, 27 Апр 2024
            
Други

Областната комисия за възстановяване одобри искания на общините Велико Търново и Горна Оряховица за държавно финансиране

  15.02.2024 12:51
Областната комисия за възстановяване одобри искания на общините Велико Търново и Горна Оряховица за държавно финансиране

Две искания на Общините Велико Търново и Горна Оряховица за финансиране на неотложни разходи от Републиканския бюджет одобри на заседание Постоянната областна комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Заседанието се проведе в Гербовата зала на Областна администрация и бе водено от областния управител Ивайло Здравков. На него присъстваха заместникът му Валентин Михайлов, експерти и представители на институции.

Те одобриха отпускането на 364 946, 62 лв. с ДДС за възстановяване на направени разходи от Великотърновското кметство по време на обилните снеговалежи в края на месец ноември миналата година. Тогава за справяне със зимната ситуация и 15-часовия снеговалеж във В. Търново и селата Арбанаси, Малък чифлик, Вонеща вода, Шереметя и Габровци са били допълнително ангажирани 12 фирми.

Второто искане бе на Община Горна Оряховица в размер на 218 960,92 лв. с ДДС. То е за разплащане на разходите, направени от „Пътни строежи – Велико Търново“ АД за възстановяване щетите от проливен дъжд, придружен с градушка в края на месец август миналата година. Припомняме, че Общината обяви частично бедствено положение.


Ключови думи
Областната комисия за възстановяване одобри искания на общините Велико Търново и Горна Оряховица