Четвъртък, 02 Май 2024
            
Велико Търново Икономика

Велико Търново се представя на туристическо изложение в Истанбул

  07.02.2024 13:56
Велико Търново се представя на туристическо изложение в Истанбул

България се представя с впечатляващ щанд на международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT), което беше официално открито в Истанбул.

Сред официалните гости на 27-то издание на туристическото изложение са Зарица Динкова – министър на туризма, проф. Мариела Модева – съветник на министъра на туризма, Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на България в Турция, Васил Вълчев – генерален консул в Истанбул. Специални гости на българския щанд бяха шеф Иван Манчев и шеф Андре Токев.

Има голям интерес както към България, така и към Велико Търново и Арбанаси заради културно-историческите забележителности и възможността за СПА туризъм в региона.

Изложението ЕMITT e още една възможност за българския туристически бранш да привлече повече турски туристи у нас. През 2023 г. за периода януари – ноември общият брой посещения на турски туристи е 677 899, което е с 30% повече от 2022 г., като тези данни са получени посредством наблюдение на туристопотока на ГКПП-тата в страната и не включват транзитно преминалите турски граждани през страната ни. В сравнение с 2022 г., през 2023 от януари до ноември отчитаме ръст с 50% на общия брой регистрации на турски туристи в местата за настаняване./ сн. ТИЦ "Царевград Търнов"


Ключови думи
Царевград Търнов