Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Легендите Йордан Йовчев и Енчо Кирязов идват в Горна Оряховица за откриването на обновената зала по акробатика

  02.02.2024 11:42
Легендите Йордан Йовчев и Енчо Кирязов идват в Горна Оряховица за откриването на обновената зала по акробатика

В събота, 3 февруари, от 14.00 ч. ще се състои официалното откриване на обновената зала по акробатика в Горна Оряховица, която вече е домакин на първото голямо събитие – лагер на националите.
За церемонията се очакват легендарният Йордан Йовчев – първият гимнастик, участвал в шест олимпийски игри, както и световноизвестният български акробат и еквилибрист Енчо Керязов.
Гости ще бъдат също президентът на Българска федерация спортна акробатика Недко Костадинов, селекционерът на националните отбори по акробатика Драгомир Драганов и дългогодишният изпълнителен директор и основател на Британската федерация по акробатика Матей Тодоров.
Залата в Горна Оряховица е едно от малкото съоръжения в страната, строени специално за този спорт. Проектът за реконструкция е изготвен през 2016 г., а ремонтът е финансиран изцяло от Министерството на младежта и спорта.
След церемонията по откриване на обновеното съоръжение, гостите ще имат възможността да наблюдават атрактивни демонстрации, подготвени от спортистите.


Ключови думи
зала по аклобатика Горна Оряховица