Вторник, 18 Юни 2024
            
Политика Свищов

В Свищов се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии

  29.04.2024 15:30
В Свищов се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии

Консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание за определяне състава на секционните избирателни комисии за изборите на 9 юни се проведоха днес в Гербовата зала на Община Свищов.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 в града и 18 в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП "ГЕРБ - СДС", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Движение за права и свободи", ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“.

След като бе постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои най-късно до 9 май кметът на общината да представи в Районната избирателна комисия предложенията на партиите и коалициите за съставите на СИК. Съгласно хронограмата за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и народни представители, Районната избирателна комисия трябва да назначи секционните комисии най-късно до 14 май 2024 г.


Ключови думи
избори 9 юни