Събота, 13 Апр 2024
            
Велико Търново Други

ВТУ и НВУ сред наградените на церемонията „Академични Оскари 2023”

  13.01.2024 12:16
ВТУ и НВУ сред наградените на церемонията „Академични Оскари 2023”

Раздадоха наградите за постижения на висшите училища в България през 2023 г. и двата Великотърновски университета са сред носителите на първо място. Церемонията се организира от вестник „24 часа”, а наградите са според рейтинговата класация на МОН за вузовете в страната. 51 висши училища се съревноваваха в 52 професионални направления по 47 индикатора през 2023 г. Най-много са първите места на СУ „Климент Охридски”.

ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” получава отличие за най-добри постижения на извънстоличен университет в професионални направления „История и археология”, „Филология”, „Педагогика“, „Изобразително изкуство“, „Религия и теология“ и „Теория и управление на образованието“.

Наградата бе връчена от министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков.

„От името на академичната общност на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ искам да благодаря за наградата, като много се надявам, че тя ще бъде една от многото през настоящата година. Призът е за всички, които работят в Университета. Благодаря ви, колеги!”, каза ректорът на ВТУ проф. Димитър Димитров, който получи наградата.

Национален военен университет „Васил Левски” получи отличие за първо място в направление „Военно дело”. Председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание Красимир Вълчев връчи наградата на бригаден генерал Иван Маламов, който заяви: „От името на академичната общност на Националния военен университет „Васил Левски”, както и от свое име, бих искал да изкажа своята благодарност за това високо признание, което е резултат от непрекъснатите усилия на целия личен състав на Университета”.


Ключови думи
Академични Оскари Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета