Вторник, 09 Апр 2024
            
Велико Търново Темида

Задържаха под стража мъж, мамил чрез профила на общински шеф във Facebook

  09.01.2024 14:25
Задържаха под стража мъж, мамил чрез профила на общински шеф във Facebook

25-годишен мъж, обвинен за измама чрез чужд профил във Фейсбук, е задържан под стража. Искането за мярката е на Районната прокуратура във Велико Търново, а хакнатият профил е на директора на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново Росица Димитрова.

Фейсбук профилът на Димитрова беше разбит и от нейно име чрез месинджър бяха изпращани съобщения, с които се призоваваше да се изпращат пари чрез система за разплащания. Сумите не постъпвали в сметката на потърпевшата, а били насочвани към сайтове за залагания. Така била причинена имотна вреда в общ размер 1025 лв.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемия, като е налице опасност той да се укрие и да извърши престъпления, поради което Районна прокуратура – Велико Търново е внесла в Районен съд - Велико Търново искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

На 08.01.2024 г., с определение на Районен съд - Велико Търново, по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Велико Търново.


Ключови думи
Росица Димитрова Фейсбук
Последни
Седмицата
Анкета