Неделя, 18 Дек 2022
            
Избори 2 октомври 2022 Павликени

Безводието по селата и завод за изгаряне на отпадъци са големите притеснения на хората от Павликенско

  18.09.2022 11:07
Безводието по селата и завод за изгаряне на отпадъци са големите притеснения на хората от Павликенско

С много настроение хората от Павликени отбелязват традиционния Есенен панаир в града. Празничните прояви обаче не могат да скрият опасенията на павликенчани и несигурността, която те изпитват от все по-нарастващите цени на основните хранителни продукти, на горивата – следствие на галопиращата инфлация заради управлението на „промяната“.

Пред кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Росица Димитрова и Венцислав Георгиев павликенчани споделиха тревогите си и от проблемите с безводието в много павликенски села. Димитрова и Георгиев припомниха, че по време на правителството на ГЕРБ в национален мащаб е осигурено финансиране за изграждането на 57 пречиствателни станции, а други 24 са в процес на проектиране или изпълнение. Заедно с това е новоизградена и рехабилитирана над 2600 км ВиК мрежа на територията на страната. Целият процес обаче бе спрян от правителството на Кирил Петков, в резултат на което ВиК-проблемите в целия регион се задълбочават с всеки изминал ден.

В програмата за управление на ГЕРБ-СДС е поет ясен ангажимент „традиционните инвестиции“, сред които и ВиК-инфраструктурата, да продължат. Една от основните мерки е увеличаване на общия размер на финансиране, целенасочени инвестиции във ВиК-мрежата в по-малките населени места, за да бъде цялостно подобрена услугата, обясниха Росица Димитрова и Венцислав Георгиев.

Специални поздрави за успех към кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС отправи едно от приемните семейства в региона. Община Павликени е първенец в областта с над 30 деца, настанени при приемни родители, сподели Росица Димитрова, която е експерт по социални и здравни дейности.

Продължават големите опасения на жителите на Павликенско от инвестиционното намерение на за изграждане на завод за преработка на базалт с инсталация за изгаряне на битови отпадъци край село Върбовка.

Павликенчани настояват страната най-накрая да има стабилно правителство, което да изведе страната от хаоса през последните месеци и да се заеме незабавно с решаване на най-наболелите проблеми в държавата и в региона.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Росица Димитрова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати