Неделя, 31 Мар 2024
            
Лясковец Общество

В предпоследния ден от годината ОбС в Лясковец решава за такса смет и за втори зам. кмет

  31.12.2023 12:33
В предпоследния ден от годината ОбС в Лясковец решава за такса смет и за втори зам. кмет

Последното извънредно заседание на Общинския съвет в Лясковец определи такса смет за 2024 г. и прие новата структура на общинската администрация. Планира се приходите и разходите за дейността почистване да останат същите, съответно и таксата не се променя. Така че лясковчани ще плащат старите данъци и такси и през 2024 г., тъй като не са променяни и другите общински налози

Съветниците заседаваха в почивен ден заради изискването проектът за план-сметката за дейностите по почистването и съответната такса да бъде обявена месец преди приемането, за да се даде възможност за обществено обсъждане. Проектът бе качен на сайта на Общината на 29 ноември, така че първата дата за заседание на ОбС, на което да се приеме, беше 30 декември.

Предпразничната дата не направи по-умиротворено заседанието на ОбС, което премина в обичайния от последните години неколегиален тон между мнозинство и опозиция. Нищо не се е променило и в новия мандат, освен че управляващите и опозицията са разменили местата си.

В крайна сметка мнозинството гласува план-сметката във вида, който я предлага общинската администрация. Приета бе и предложената структура, в която най-голямата новост е щат за втори зам. кмет. Очаква се след Нова година постът да бъде зает от лидера на БСП в общината Емилия Жилиева. Това ще освободи място в ОбС за Веселин Гърбатилов, който стана втори в листата на коалиция „БСП за България“ (ИТН, МИР)“ с преференции.


Ключови думи
Лясковец ОбС такса смет
Последни
Седмицата
Анкета