Вторник, 12 Мар 2024
            
Горна Оряховица Общество

Димитър Петков: Искам да създам кауза „Спортна зала в Горна Оряховица”

  12.12.2023 14:35
Димитър Петков: Искам да създам кауза „Спортна зала в Горна Оряховица”

Информацията за предложението на президента на Баскетболен клуб „Локомотив” Димитър Петков да изгради нова спортна зала в Горна Оряховица предизвика огромен интерес и десетки споделяния и коментари. Преобладаващо те приветстват идеята, но според самият Петков новината не отразява правилно цялата му концепция.

Ето какво обяснява Димитър Петков в информация до медиите:

В статията, която излезе по медиите, за изграждане на нова спортна зала в Горна Оряховица има неточност, която искам да поясня. Заглавието „Бизнесмен предлага САМ да изгради нова спортна зала” не отразява правилно моята идея. Искам не просто да изградя зала, искам да създам Кауза и към нея да приобщя горнооряховчани.

Разбирам ентусиазма и желанието на кмета Николай Рашков, защото го познавам добре и знам, че в сърцето му спортът и градът са проникнали дълбоко. Виждал съм как рине снега от терена, какви чудеса прави, за да има автобус за отбора и много други... Аз ще съм най-щастливият човек в града, ако проектът за спортна зала се случи.

Хората, които ме познават, знаят страстта, с която живея за спорта и баскетбола. През годините, според възможностите на фирмите, в които съм участвал, сме помагали на почти всички спортове в града. За последната година сме дарили под една или друга форма десетки хиляди левове.

Проектът за нова Спортна зала стои на дневен ред от няколко години. Липсата на графици в съществуващата зала, малките салони и трудностите за свободни часове в училищата са ни принудили да транспортираме децата за тренировки във Велико Търново. Тук искам да кажа голямо БЛАГОДАРЯ за всеотдайността, с която родителите на децата, трениращи в клуба, приемат подобни предизвикателства.

Знам, че баскетболът няма големи традиции в Горна Оряховица, но вярвам, че вървим в правилната посока и в бъдеще ще пишем историята. За изминалия сезон първият ни набор деца достигнаха финали. Клубове с традиции в баскетбола не могат да повярват на скоростта, с която се развиваме. Разбира се, основният двигател на отбора е главният треньор Стоян Даракчиев, който се е посветил на това да тренира истински талантливите деца на нашия град. Екипът от треньори Марияна Кушева, Пеньо Нацкин и Тодоров са обединили опит, страст и желание, което рядко може да се съчетае в едно.

Но да се върна на статията и какво смятам за неточно. Никога не съм харесвал думата „бизнесмен”. За мен звучи твърде високопарно и себелюбиво. За мен този проект е мечта, а не бизнес.

Никога нищо не съм правил сам, винаги съм се стремял да обединявам хората, да им създавам каузи и да ги мотивирам да бъдат най-добри според възможностите и уменията си.

И тук идеята не е просто да се построи Спортна зала. Залата, сама по себе си, е една сграда. Примери в България с построени зали, в които са усвоени средства заради самите средства и впоследствие превърнали се в паметници на безумието, където никой не спортува, има колкото искаш.

Идеята всъщност е създаване на Кауза, която да обедини хората, в които все още тупти спортното сърце на горнооряховчина. Аз, като човек придошъл, виждам и много добре разбирам страстта, с която е обграден спортът в града. Виждам как на тренировките е пълно с родители, виждам пълните трибуни в залите, когато играем и мога да ви уверя, че тази енергия я няма почти никъде другаде. Именно за това се боря, това искам да задържа, да не се изгубим в монотонното ни ежедневие.

Желанието ми е колкото се може повече хора да участват в това предизвикателство и колкото се може повече да са съпричастни с каузата ни. Ако САМ построя залата, значи съм се ПРОВАЛИЛ. Искам да поставя камъните, но хоросана да са хората, помогнали за здравата връзка между тях. Само така децата ни ще имат възможност за спорт, а няма да сме ги оставили вкъщи, защото така ни е по-лесно. Когато си вложил частица от себе си, милееш и се бориш да не я загубиш. Когато някой САМ го е направил... това не ни интересува.

Сигурен съм, че в нашия град има много хора със сърца, които искат да оставят частица от себе си в бъдещето. Каузата „Спортната зала Горна Оряховица” ще даде възможност на всеки да участва, ще даде възможност на всеки да се докосне до талантите на децата ни.

Ако не успея да запаля искрата за каузата Спортна зала, ще означава, че съм сгрешил.

И ЩЕ ИЗГРАДЯ СПОРТНА ЗАЛА САМ!


Ключови думи
Димитър Петков спортна зала Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета