Неделя, 10 Мар 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Бизнесмен предлага сам да изгради нова спортна зала в Горна Оряховица

  10.12.2023 10:20
Бизнесмен предлага сам да изгради нова спортна зала в Горна Оряховица

Собственикът на „Солар хоум” и президент на Баскетболен клуб „Локомотив” Димитър Петков е направил предложение на Община Горна Оряховица да изгради нова спортна зала за собствена сметка, ако му бъде предоставен подходящ терен. Залата ще задоволи потребностите на баскетбола и хандбала, за които няма достатъчно място в зала „Никола Петров”. Клубовете не могат да се вместят в графика, който е направен за ползване на залата, тъй като имат прекалено много формации и много трениращи деца. Старата зала не е и подходяща за срещи от „А” хандбална група, където е „Локомотив” и отборът е принуден да домакинства в Бяла.

Идеята на Петков е приета веднага от кмета Николай Рашков, който коментира, че точно чрез публично-частно партньорство могат да се решат много проблеми в Горна Оряховица.

Предложението всъщност не е ново и беше направено и на предишното ръководство на Общината. Тогава обаче бе предпочетено да се мисли за голяма многофункционална зала, за която трябва да се търси финансиране по европроект.

Горна Оряховица няма нужда от някоя огромна Арена за много милиони. На нас ни трябва удобна за нашите клубове зала и това може да се направи с много по-малко средства, смята Николай Рашков. Според него идеята на Димитър Петков е много добра и по нея трябва да се работи. Чрез публично-частно партньорство между Общината и предприемача проблемът със спортната зала може да се реши още следващата година.


Ключови думи
Димитър Петков
Последни
Седмицата
Анкета