Петък, 08 Мар 2024
            
Горна Оряховица Общество

1400 лева събра благотворителна тренировка на център „Олимпия” за малката Марина

  08.12.2023 14:16
1400 лева събра благотворителна тренировка на център „Олимпия” за малката Марина

Поредната благотворителна инициатива на Спортен център „Олимпия” е в полза на малката Марина Михайлова от Горна Оряховица, която е с Детска церебрална парализа. Около 50 души участваха в групова тренировка в спортния салон на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и събраха 1400 лева, с които ще продължи рехабилитацията на детето. Включиха се футболисти на „Локомотив”, трениращите в спортния център, дамите от благотворителното дружество „Св. Мина” – всички ангажирани с каузата Марина да ходи и да води самостоятелен живот.

За треньорите от Спортен център „Олимпия” Даниела Николова и Цветан Петров това е поредна кауза, с която се ангажират по начина, който най-добре умеят – чрез спорт. От 4 години те организират благотворителни тренировки за хора, нуждаещи се от подкрепа.

Все повече хора откликват на нашите инициативи. В началото се събирахме по 10-15 души, а на последните две бяхме по близо 50. Всеки може да се включи и е добре дошъл, разказва Даниела Николова – фитнес инструктор в центъра.

Груповите тренировки с благотворителна цел се правят без такса. Входът е свободен, а се поставя кутия, в която всеки може да пусне сума, каквато е по възможностите му.

Първоначално тренировките правели в залата на Центъра, а през лятото на стадиона в Лясковец. Напоследък ползват салона на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, където е просторно, а директорката Маргарита Атанасова е сред спортуващите и активно подкрепящи благотворителните каузи.

За проблема на Марина разбрали от публикациите за „Българската Коледа”. Детето е включено в тазгодишното издание на националната благотворителна инициатива. Така историята му стигнала до Даниела и Цветан. През познати те се свързали с майката на детето и предложили да помогнат. Включили се много от посещаващите тренировки в Центъра. Цветан увлича футболистите на „Локо”, където е кондиционен треньор. Женско благотворително дружество „Св. Мина” пък от години подкрепя Марина, така че веднага дамите се включват и в новата инициатива.

Радвам се, че се събрахме толкова хора в този хубав месец. Нали декември е месецът на чудесата – дано се случи и чудото на Марина и нейната майка. Детето е разкошно, а майка му е толкова отдадена – трябва да успеят, казва още Даниела Николова.

Средствата, които в момента се събират, са за рехабилитация на Марина в Полша. Детето минава през постоянни процедури в България и има огромен напредък. Вече прави първи самостоятелни стъпки, водена за ръка.

Получих информация за клиника в Полша, където прилагат различни и иновативни терапии с много бърз ефект. Искам да направим там 15-дневен курс. Пратила съм запитване за цената и още нямам отговор, но от другите семейства имам информация, че ще са необходими 5-6 хиляди евро, разказва Наталия Михайлова.

7-годишната Марина трябва да е първокласник догодина и майка й се надява, че ще стане много по-самостоятелна дотогава. Тя е много борбено хлапе, а като виждам, че се развива добре, аз ставам още по-упорита, казва Наталия. Двете водят сами тази битка от 6 години. И може би нямаше да имат този успех, ако не беше подкрепата на многото хора, подали ръка.

Помощ за Марина може да даде всеки чрез превод по сметката за лечението й.

BG21STSA93000026482167


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета