Понеделник, 26 Фев 2024
            
Горна Оряховица Други

Кметът на Горна Оряховица с апел към граждани и фирми да отдадат на Общината техника под наем, пригодна за снегопочистване

  27.11.2023 10:32
Кметът на Горна Оряховица с апел към граждани и фирми да отдадат на Общината техника под наем, пригодна за снегопочистване

Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков отправя апел към всички граждани и фирми, които разполагат със собствени малки и средни багери, машини тип „БобКат“ и всякаква техника, пригодна за почистване и опесъчаване, да се свържат с Общината на тел 0885738392. Целта е машините да бъдат наети, за да може в най-кратки срокове всички улици и тротоари да бъдат освободени от натрупания сняг.
В 12 ч. на обяд днес Николай Рашков кани на среща в Общината всеки, отзовал се на призива, за да бъдат обсъдени детайлите за наемане и работа на техниката.
Оказа се, че снегопочистващите машини, с които разполага Горна Оряховица, са крайно недостатъчни. Една-единствена е и машината за почистване на тротоарните пространства, която дори е извън строя заради спукана гума. По думите на кмета, недостатъчен е и личният състав на общинското предприятие „Поддържане, пътна инфраструктура и озеленяване“, което разчиства града. Екипите не са в състояние да покрият 24-часовия режим на работа. 
Такова занемаряване е недопустимо, всяка община трябва да разполага с подобни машини, за да може да посреща нуждите на кварталите и населените места, категоричен е кметът. "Ще се заемем с това, но сега трябва с обединени сили да се справим с настоящата ситуация", коментира Николай Рашков.


Ключови думи
Николай Рашков снегопочистване
Последни
Седмицата
Анкета