Неделя, 25 Фев 2024
            
Горна Оряховица Общество

Стотици са сигналите за паднали дървета и скъсани проводници, почти всички селища в Горнооряховско останаха без ток

  26.11.2023 09:11
Стотици са сигналите за паднали дървета и скъсани проводници, почти всички селища в Горнооряховско останаха без ток

Мокрият сняг върху още разлистените дървета причини големи поражения в цяла Горнооряховска община. В момента основен проблем е не толкова проходимостта на пътищата, колкото нападалите дървета и клони и скъсаните проводници.

Почти всички селища в общината са останали без ток тази нощ. Възстановяването на захранването е започнало веднага. Екипите вече приключват с ремонтите на Гарата и продължават към Първомайци.

В разчистването на падналите дървета са включени всички сили на Общинското предприятие „Пътна инфраструктура”, на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението, както и доброволци.

Доброволчески отряд в момента отстранява дърво, препречило пътя към Крушето. Има паднало дърво и между Стрелец и Паисий, което не позволява да се изчисти пътя. Иначе основните пътища са проходими. Сега вече започва разчистването и на страничните улици, информира кметът Николай Рашков, който е обиколил всички критични места тази нощ.

От падналите дървета има и пострадали автомобили. Но най-сериозни са пораженията по електропреносната мрежа, като има скъсани и далекопроводи.

Цялата ни техника и всички хора работят от началото на снеговалежа. Сигналите са десетки, да не кажа стотици. Ситуацията е тежка, надявам се снегът да спре и постепенно да я овладеем, коментира и шефът на общинското предприятие Валентин Найденов.


Ключови думи
сняг Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета