Събота, 24 Фев 2024
            
Горна Оряховица Политика

Новата структура на Община Горна Оряховица и зам.-кметовете се очакват следващата седмица

  25.11.2023 11:06
Новата структура на Община Горна Оряховица и зам.-кметовете се очакват следващата седмица

Следващия четвъртък Общинският съвет ще проведе първото си редовно заседание за новия мандат. Основна точка ще бъде приемането на правилника за работа на ОбС и най-вече интересуващата всички в Общината точка за новата структура. По структурата работи комисия от общински съветници с председател Петя Иванова от „Пряка демокрация”. В комисията влизат още Деница Цветанова и Савадор Ганчев от ГЕРБ, Иван Атанасчев от „Възраждане“, Йордан Байчев от „Продължаваме промяната – Демократична България”, Габриела Шилкова и Иван Момъков от „БСП за България и Левицата“.

Именно председателката на временната комисия ще е един от новите зам. кметове, по неофициална информация, разбира се. В момента тя е зам. директор на СУ „Георги Измирлиев”, така че резонно ще поеме образованието и културата.

В структурата са предвидени трима зам. кметове. Другите двама също са сигурни (или поне така беше до вчера). Инж. Анелия Христова ще поеме тежкия ресор на ТСУ. Разчита се, че нейният опит в системата първо ще вдъхне живот на отдела, който е крайно оголен откъм кадри. Даниел Божанков ще е третият заместник, като в неговия ресор ще се съберат отдели, които по-рано се управляваха от предишните зам. кметове Николай Георгиев и Стефчо Алипиев.

Има и доста други промени в структурата на Общината, но те все още са в процес на уточняване. Следващата седмица обаче проектът трябва да влезе в ОбС.

Очаква се новите зам. кметове да започнат работа в началото на декември, като в същото време се започне и реорганизацията на отделите. Ако Петя Иванова и Даниел Божанков минат на работа в администрацията, ще имаме и двама нови съветници. Ред е на Велизар Панчев и Иво Дечев  - пети и шести в листата на „Пряка демокрация”.


Ключови думи
зам.-кметове Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета