Вторник, 27 Фев 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо“ завърши с 14-та победа от 14 мача есенния полусезон на Северозападна трета лига

  25.11.2023 18:52
„Локо“ завърши с 14-та победа от 14 мача есенния полусезон на Северозападна трета лига

Без грешна стъпка завърши първата част от първенството в Северозападна трета лига горнооряховският „Локомотив“. 14 победи от 14 мача е равносметката на „железничарите“, които победиха с 2:1 „Янтра“ (Полски Тръмбеш) в отложен мач от V кръг на шампионата.

Срещата се изигра на стадион „Локомотив“ под непрекъснат дъжд и трудни за добра игра условия. Домакините поведоха още в 8-та минута с гол на капитана в този мач Красен Трифонов. Той отбеляза след добро центриране на Явор Генчев от пряк свободен удар.

В 40-та минута голмайсторът на „Локо“ Георги Колев удвои преднината на своите, след като беше точен от бялата точка. Дузпата бе отсъдена за нарушение срещу самия него.

До края на мача „локомотивци“ не позволиха обрат. В последните минути Любо Генчев успя да намали за гостите и мачът завърши 2:1.

До края на полусезона има още един отложен мач между „Дунав“ (Лом) и „Етър II“.

Както и да завърши той, „Локомотив“ ще зимува на първо място и с 6 точки преднина преди втория – „Академик“ (Свищов).

„Локо“ спечели всичките си срещи и има най-доброто нападение с 52 гола за 14 мача. Защитата му е на второ място с допуснати 8 гола, като само „студентите“ имат по-малко инкасирани голове – 7.

Единствените две загуби, допуснати през тази есен, бяха в турнирите за Купа България и за Аматьорската купа, чийто носител стана „Локо“ миналата година. Този сезон обаче голямата цел е връщане при професионалистите.


Ключови думи
Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета