Петък, 01 Дек 2023
            
Горна Оряховица Култура

В Горна Оряховица Зимен салон на изкуството ще обобщи творческата година за автори от цялата страна

  18.11.2023 06:34
В Горна Оряховица Зимен салон на изкуството ще обобщи творческата година за автори от цялата страна

Община Горна Оряховица и Художествена галерия „Недялко Каранешев“ организират Зимен салон на изкуството. Салонът е традиция за културния календар в града, като тази година ще бъде открит на 19 декември.

Изложбата възприема ролята на обобщаващо творческата година събитие, на което автори с различни креативни търсения правят своята поредна и последна среща преди настъпването на Новата година. Салонът предлага място на изява както за утвърдени и добре познати имена от града, така и на автори-гости. Многообразието в сюжетната канава, в техниките и реализацията, претвореният светоглед обогатяват цялостното излъчване на изложбата, а предпразничният дух допълнително носи привкуса на радостно очакване.

Право на участие имат всички автори, творящи на територията на България. Всеки автор може да участва в една или няколко категории – живопис, графика, скулптура (малка пластика – камък, метал, дърво), рисунка, фотография. Произведенията могат да бъдат изпълнени в класически или смесени техники, съобразно креативните виждания на твореца.

Всеки автор може да участва с не повече от 2 творби за всяка от категориите, като организаторите запазват правото на селекция с оглед на експозиционното пространство.  Работите трябва да бъдат подготвени за експониране. Графика и рисунка, различни от формат 50/70, трябва да бъдат рамкирани, уточняват организаторите.

Всяка творба трябва да притежава етикет с информация, както следва: име на автора, адрес, телефон за контакт, заглавие на творбата, формат, техника, година на създаване, стойност.

Произведенията да бъдат създадени през периода 2021 – 2023 г. (автори, които участват за първи път, могат да представят работи извън посочения период).

Всеки автор поема разходите за транспортиране на произведенията до посочения адрес и обратно. Работи, неотговарящи на описаните по-горе изисквания, няма да бъдат включени в изложбата, допълват още организаторите.

За целите на създаването на виртуална галерия са необходими снимка на автора и съгласие за публикуване на лични данни (имейл адрес и/ или телефон за контакт), което може да се даде или не чрез попълване на съпътстваща апликационна форма. Фотосите се изпращат на приложения по-долу електронен адрес.

Приемът на творби започва в понеделник, 20 ноември, и ще продължи до 11 декември. Изложбата ще остане наредена до 10 януари, след което ще започне връщането на творбите на място или по договорка с уредника на Галерията д-р Деница Иванова-Александрова.

АДРЕС ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА РАБОТИТЕ:

ХГ „НЕДЯЛКО КАРАНЕШЕВ“,

ул. „Патриарх Евтимий“ 1А

5100 Горна Оряховица

КОНТАКТИ:

уредник: Деница Иванчева Иванова–Александрова

e-mail: [email protected]

тел.: 0879104271

сн. архив RegNews

 


Ключови думи
галерия "Недялко каранешев" Зимен салон на изкуството