Четвъртък, 15 Фев 2024
            
Велико Търново Други

Американски гражданин е единият от загиналите при тежката катастрофа до Ново село

  16.11.2023 11:40
Американски гражданин е единият от загиналите при тежката катастрофа до Ново село

Окръжната прокуратура във Велико Търново ръководи разследване за тежко пътнотранспортно произшествие с двама загинали.

Около 19.20 часа на 15.11.2023 г.  на първокласен път I-4 (София – Варна), в близост до Ново село, на прав пътен участък и суха настилка, настъпва пътнотранспортно произшествие с участието на два автомобила – лек автомобил "Тойота", управляван от Д. C., на 36 години, с американско гражданство и пътник В. М.  – също на 36 г., български гражданин, движещ се в посока от гр. В. Търново към гр. София и насрещно движещия се лек автомобил "Мерцедес", управляван от А.А. – на 40 години и с пътник А. А на 19 години.

В резултат на произшествието на място са починали водачът на лекия автомобил „Тойота“ и пътникът в него.

Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване, като по първоначални данни лекият автомобил "Тойота" е навлязъл в лентата на насрещно движещия се "Мерцедес", където е настъпил и ударът между двете превозни средства.

Извършен е оглед на местопроизшествието с участието на автоексперт, съдебен лекар и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – В. Търново.

Водачът А. А. е изпробван за алкохол и наркотични вещества с техническо средство, като пробите са отрицателни. Телата на двете починали лица са откарани за аутопсия в СМО на МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов", като им е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват.

Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.


Ключови думи
катастрофа Ново село
Последни
Седмицата
Анкета