Понеделник, 12 Фев 2024
            
Политика

Народният представител Димитър Николов: Емоциите от изборите трябва да отстъпят на прагматичния и практичен подход

  13.11.2023 16:46
Народният представител Димитър Николов: Емоциите от изборите трябва да отстъпят на прагматичния и практичен подход

Победители и победени трябва да намерят път един към друг. Пред- и следизборните емоции започват да отшумяват и трябва да отстъпят място на прагматичния и практичен подход. Участниците в кампанията и изборния процес трябва да почистят и превържат раните си и да възобновят политическия диалог помежду си.

Това коментира народният представител от ГЕРБ-СДС от Великотърновския избирателен район Димитър Николов, който днес бе гост на тържествената церемония по встъпване в длъжност на кмета на Лясковец Васил Христов, кметове на кметства в общината и общински съветници.

Резултатите от изборите недвусмислено показват, че никой не е получил мандат да управлява самостоятелно и еднолично. Всички, които получиха представителност в местното самоуправление и местната власт, са дали заявка и поели ангажименти към избирателите си. За да изпълняват тези ангажименти, трябва да намерят общ език и с опонентите си. Аз съм народен представител на всички граждани и съвсем нормално е да не отблъсквам ръка, подадена ми от кмет на населено място, който се е обърнал с апел за съдействие към мен, допълни Николов.

По-късно днес народният представител се срещна и с новоизбрания кмет на Горна Оряховица Николай Рашков.


Ключови думи
Димитър Никоолв Васил Христов
Последни
Седмицата
Анкета