Понеделник, 12 Фев 2024
            
Лясковец Политика

Васил Христов се закле като кмет на Лясковец, Сергей Добрев оглави Общинския съвет

  13.11.2023 13:39
Васил Христов се закле като кмет на Лясковец, Сергей Добрев оглави Общинския съвет

Клетва като кмет на община Лясковец положи днес Васил Христов. Заедно с него да служат на жителите на общината се заклеха кметовете на Драгижево Мариян Попов, на Добри дял Стоян Стоянов, на Мерданя Ваньо Ганев, на Козаревец Красимира Колева и на Джулюница Мариан Точев, както и 15 от общо 17 общински съветници. Това стана в присъствието на областния управител Ивайло Здравков, народните представители Людмила Илиева и Димитър Николов, а специални гости бяха четвъртокласници от НУ „Цани Гинчев“.

Приоритет във вашата работа нека бъдат обещанията и отговорностите, които сте поели пред вашите избиратели. Постигайте ги, като спазвате принципите на колегиалност и толерантно поведение към останалите избраници. Бъдете на нивото на вашата отговорност, обърна се към кметове и съветници областният  управител Ивайло Здравков.

Наясно съм, че няма да е лесно. Очаква ни мандат с много предизвикателства. Предстоят ни години на сериозни усилия за развитие на община Лясковец. Имаме и задачата да върнем доверието в местната власт, да възстановим диалога между нея и хората, защото те очакват и заслужават гласът им да бъде чуван.

Убеден съм, че всички заедно ще взимаме правилните решения и ще правим правилните стъпки към добруването на лясковчани. Не издигам популистки лозунги, само посочвам един от принципите, които ще ме водят като кмет. Мнението на всеки лясковчанин ще е с еднаква тежест за мен. Надявам се, че ще бъда кмет на висотата на очакванията на обществото.

Вярвам, че на същата висота ще е и Общинският съвет. Война между институциите общинска администрация и местен парламент не бива да има. От такава война ще загуби община Лясковец, а не го заслужава. Да, вероятно ще има спорове, ще прехвърчат искри и така трябва да бъде, за да се намери най-доброто решение на който и да е проблем. Затова призовавам общинските съветници да мислят за избралите ги и за отговорностите, които са поели пред тях, не за партии. Нека не правим политическо реноме на гърба на съгражданите си, каза в първата си официална реч като кмет Васил Христов.

Първото заседание на лясковския Общински съвет за мандат 2023 – 2027 г. продължи с избор на председател. Направени бяха две номинации – от името на ПП-ДБ бе издигнат Сергей Добрев, а от ГЕРБ предложиха поста да поеме Емилия Жилиева от МК „БСП за България, ИТН, МИР“.  Жилиева си направи самоотвод и така до гласуване достигна само кандидатурата на Добрев. В отсъствието на двама съветници от ГЕРБ, Сергей Добрев получи 10 гласа в своя подкрепа, останалите петима гласували посочиха в бюлетината „Не подкрепям никого“.

Пожелавам на Сергей Добрев да е справедлив, а в тази зала да се взимат консенсусни решения в името на жителите на община Лясковец, обърна се към новоизбрания председател Емилия Жилиева, която води днешното тържествено заседание до избора на Добрев.

За мен е чест да бъда избран за председател на Общинския съвет в Лясковец. Благодаря за гласуваното доверие, ще се пострая да го оправдая. Избирателите избраха кмет на общината, кметове на население места и общински съветници. Но изборите приключиха и е време да се захванем за работа. Време е да спрем да копаем пропасти помежду си и да започнем да градим мостове в името на просперитета на нашата община. Време е да спрем да гледаме назад, за да изкараме един успешен и ползотворен мандат. Заедно можем, бяха първите думи на Сергей Добрев.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Васил Христов Сергей Добрев
Последни
Седмицата
Анкета