Сряда, 07 Фев 2024
            
Политика Свищов

Новоизбраният кмет на Свищов Генчо Генчев представи екипа си

  08.11.2023 09:39
Новоизбраният кмет на Свищов Генчо Генчев представи екипа си

Новоизбраният кмет на Свищов д-р Генчо Генчев, който започва трети пореден мандат, представи екипа си и предстоящите дейности в общината за управленския мандат 2023-2027 г.

Първият от заместник-кметовете на общината е д-р Анелия Димитрова с ресор "Образование и социална политика". Зам.-кмет с ресор "Стопанска и финансова политика" е д-р Станислава Стоянова. Бедри Алиев е зам.-кмет с ресор "Отбранително-мобилизационна подготовка, транспорт и чистота" , а Иван Шопов е зам.-кмет е с ресор "Благоустройство и инвестиционна политика". Досешният секретар на общината Любомира Петрова запазва поста си през новия мандат.

Резултатът ни от изборите е повече от удовлетворяващ, той ни дава отговорност да направим така, че хората да вярват в своя избор, заяви Генчев. Кметът допълни, че програмата, която ще следват през следващите четири години, е ясно очертана.

Според него предстои процес по ремонта на стадион "Академик", след придобиване на земя от терена, както и подмяна на асансьора на болницата, който е жизненоважен за гражданите в неравностойно положение. По думите му пет милиона лева ще влязат в образователната инфраструктура за модернизация на Средно училище „Димитър Благоев“, ще бъде проведена и широка кампания за обсъждане на таксите за битови отпадъци с населението. Относно замърсяването на въздуха той посочи, че в момента неговото качество се следи от мобилни центрове. 

До 14 ноември трябва да бъде входиран проектът за изграждане на Индустриална зона в Свищов, коментира Генчев и добави, че през месец януари предстои отваряне на фронт офис, който ще дава информация за настоящи и предстоящи проекти, там ще се предлагат и консултации към собственици от малкия и средния бизнес.

Кметът коментира още, че има интерес от страна на инвеститори, свързани с минералната вода в града и възстановяването на водолечението в Многопрофилната болница за активно лечение в Свищов. Той посочи, че идеята е създаване на затворен кръг за рехабилитация, с хотелска част на два от етажите в болницата.

Генчев отправи апел към националната власт, че е крайно време да спрат противопоставянията и да започне експресна работа, защото това е в ущърб на общините, които се намират най-близо до хората.

„Остават ни четири години до края на програмния период в Европейския съюз, за това време трябва да си свършим работата, за да отчетем успешно всички проекти“, каза той.

Източник: БТА - https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/564983-novoizbraniyat-kmet-na-svishtov-gencho-genchev-predstavi-svoya-ekip-i-predstoyas/ сн. БТА


Ключови думи
Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета