Неделя, 21 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Първомайци ще влезе в новия мандат с аптека и проект за асфалтиране на 12 улици

  22.10.2023 13:41
Първомайци ще влезе в новия мандат с аптека и проект за асфалтиране на 12 улици

Жителите на Първомайци ще могат да си купуват най-масовите лекарства в селото и няма да се налага да ходят за един аналгин до градските аптеки. В момента се оборудва дрогерия в бившия хранителен магазин до кметството и тя вероятно ще отвори в първите дни на ноември.

Новата придобивка е факт, след като управлявалият 16 години селото Ясен Янков успя да убеди една фармацевтична фирма, че си заслужава да отвори дрогерия в Първомайци.

Янков приключва четвъртия си мандат с проект за асфалтиране на 12 улици. С него ще се кандидатства за финансиране пред МРРБ и при успешна защита, ще бъдат ремонтирани близо 5 километра улична мрежа.

В най-голямото село на Горна Оряховица живеят много млади хора и създаването на удобства за тях е приоритет за кмета. Кметството предоставя безплатна Wi Fi зона на площад „Съединение“ и тя се ползва от младежите.

Освен новите мултифункционални игрища, са изградени три детски площадки и една фитнес зона с уреди и тенис на маса. Заради вандалски прояви на детската площадка на ул. „Христо Смирненски“ в момента там се прави ремонт. С дарения и доброволен труд площадката ще бъде възстановена. Пазете, правим го за вас, нека всички деца имат възможност да играят и се забавляват, призовава Ясен Янков младите си съграждани.

Наясно съм, че не можем да разчитаме на общинския бюджет за големи подобрения на инфраструктурата, затова ще наблегнем на проектиране и търсене на финансиране от всички възможни източници, казва Ясен Янков.

Освен асфалтирането на 12-те улици, за които вече има проект, той иска да продължи с изграждане на тротоари, там където няма и ремонт на съществуващите.

Ще търсим подходящи програми за саниране на детската градина и училището. Хубаво е, че в ДГ „Здравец“ се открива още една група и те вече са четири. Опитвам се да убедя родителите да се доверят и на ОУ „Елин Пелин“. Но искам да им предоставим и условия като на градските училища, обяснява борещият се за пети мандат Янков.

За още една своя идея той е успял да обедини хора от селото и разчита на дарения и доброволен труда, за да я осъществи. Мост над Янтра, който в Първомайци наричат минушка, трябва да бъде ремонтиран, за да се ползва безопасно. Планира се създаване на Инициативен комитет, който ще събира средства за закупуване на материали за ремонт на настилката на моста.

Хората в Първомайци ме познават и знаят, че могат да разчитат на мен за всичко и по всяко време. Знам, че имам подкрепата им. Вярвам, че ще подкрепят целия отбор на ГЕРБ с №7, защото заедно сме по-силни, призовава Ясен Янков.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Ясен Янков Първомайци ГЕРБ
Последни
Седмицата
Анкета