Петък, 15 Дек 2023
            
Елена Общество

На новопостроен спортен салон ще се радват учениците в село Майско

  15.09.2023 19:18
На новопостроен спортен салон ще се радват учениците в село Майско

Първият учебен ден бе истински празник за ученици, учители и родители в петте училища и детските градини в община Елена.

Тази година с най-голям трепет посрещнаха 15 септември в Обединено училище „Отец Паисий“ в с. Майско, където се откри нов корпус с физкултурен салон и няколко класни стаи по проект, финансиран от Министерството на образованието и науката по Програма за изграждане пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 г., одобрена с Решение на Министерския съвет.

Народният представител и председател на Комисията по образованието и науката в 49-ото Народно събрание Красимир Вълчев пожела на учителите здраве, сила и енергия, с която да изпълняват най-важната мисия за обществото – да направят децата чрез образованието знаещи, можещи и щастливи хора.

Инж. Млъзев изрази своята огромна радост от осъществяването на проекта за разширяването на сградния фонд на „Отец Паисий“, а на учениците пожела да се стараят да овладяват знанията, да бъдат здрави, щастливи, успешни и най-вече добри хора.

Кметът на общината инж. Дилян Млъзев, директорът на училището Мария Никифорова, началникът на Регионално управление на образованието гр. Велико Търново инж. Розалия Личева, както и двамата народни представители от 49-ото Народно събрание – Красимир Вълчев и Димитър Николов, прерязаха лентата на новоизградената част.

След това свещеници от Еленската духовна околия отслужиха водосвет за здраве и благополучие. С празнична програма от стихове, песни и танци учениците поздравиха своите гости, учители и родители. Тази година за пръв път прага на училището прекрачват 11 първокласници.

По-рано през деня кметът на общината, председателят на Общински съвет Елена и представители на общинската администрация уважиха детските градини и останалите училища като оправиха своя поздрав за здрава, успешна нова учебна година.

Развълнувани и нетърпеливи, училищния праг прекрачиха общо 70 първокласници в цялата община, които получиха за първия учебен ден книжки с български народни приказки, подарък от Община Елена и от Ротари клуба в града.

С много емоции и надежда за ползотворна учебна година се разделиха ученици, деца, преподаватели, родители и гости в Средно училище „Иван Момчилов“, Начално училище „Иларион Макариополски“, Обединено училище „Отец Паисий“ с. Майско, Основно училище „Христо Ботев“ с. Беброво, Основно училище „Отец Паисий“ с. Константин, както и в детските градини – „Радост“ в гр. Елена, „Приказен свят“ в село Майско, „Щастливо детство“ в с. Константин, „Вяра, Надежда и Любов“ в с. Беброво и „Мир“ в с. Каменари.


Ключови думи
Майско
Последни
Седмицата
Анкета