Петък, 15 Дек 2023
            
Общество Павликени

1562 ученици започнаха новата учебна година в община Павликени

  15.09.2023 16:49
1562 ученици започнаха новата учебна година в община Павликени

1562 ученици започнаха новата учена година в шестте училища в община Павликени. 138 са първокласниците, за които вълнението на 15 септември е най-голямо.

Две училища в общината имат нови директори. Начело на ОУ „Св. Климент Охридски“ в Павликени застава Рени Велкова. Директор на ОУ „Бачо Киро“ в град Бяла черква е Николай Христов.

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов откри учебната година в основното училище в Бяла черква. 

„Образованието е ключът към бъдещето на нашите деца и аз ви призовавам да се ангажирате пълноценно в класната стая. Знанието е ключът към постигането на всяка ваша мечта. Вярвайте в себе си и в своите възможности. Нека тази учебна година бъде изпълнена с усилия, настойчивост и много усмивки“, пожела кметът. Той благодари на училищния колектив и на родителите за съвместните им усилия да развиват училището.

„Днес е празник на всички, които носят училището в сърцата си. Всеки път осъзнаваме, че вълнението и емоциите в този ден не се побират в слово“, каза директорът на училището Николай Христов.

С приветствие се обърна и кметът на град Бяла черква Албена Тодорова.

„С първия училищен звънец започва учебна година, пълна с предизвикателства, радост и тревоги“, каза тя и отправи благодарности към учители, ученици и родители.

Седем са първокласниците в Бяла черква. Те получиха традиционния подарък от кмета инж. Манолов – книжка със стихове на Цанко Церковски, която Община Павликени преиздаде преди няколко години, както и родолюбивата азбука на Павликени, също издание на Общината. Подаръци – ученически пособия и тетрадки, раздаде и кметът на Бяла черква Албена Тодорова.

 


Ключови думи
Бяла черква
Последни
Седмицата
Анкета