Петък, 15 Дек 2023
            
Лясковец Общество

В Лясковско 91 деца за първи път влязоха в клас

  15.09.2023 16:03
В Лясковско 91 деца за първи път влязоха в клас

В Лясковска община на училище тръгнаха общо 686 ученици. На 15 септември новата 2023-2024 година бе тържествено открита както в  учебните, така и в детските заведения.

Особено вълнуващ и емоционален бе първият учебен ден за първокласниците. През тази учебна година с трепет прага на училището прекрачиха 91 първокласници. Те бяха посрещнати от своите класни ръководители в трите общински училища – НУ „Цани Гинчев“, ОбУ „П. Р. Славейков“ и най-голямото школо – СУ „Максим Райкович“.

Откриването на новата учебна година в гимназията започна с химна на България и посрещане знамето на училището. През новата учебна година училище „Максим Райкович“ отвори врати за 450 ученици от I до XII клас, разпределени в 24 паралелки. Учениците ще имат възможност да се обучават в добре обзаведени кабинети, да ползват компютърни зали, да спортуват в модерен физкултурен салон и на чисто нови спортни площадки. Цялостен ремонт на корпус I на училището бе направен миналата година по проект за енергийна ефективност, спечелен от Община Лясковец. Настоящата учебна година стартира с обновено дворно пространство и новоизградени модерни площадки, също реализирани по проект на Община Лясковец.

Поздравление към всички учители и ученици отправи специалният гост на тържеството - кметът на Общината д-р Ивелина Гецова, благодарение на която бе направен както цялостния ремонт на сградата, така и на всички игрища. Тя връчи и своите празнични подаръци на класните ръководители на трите паралелки първолачета - книжки с български народни приказки, със заръката към най-малките деца: „Бъдете любопитни и отговорни, послушни и внимателни в клас, за да се справяте лесно с усвояването на азбуката и със задачите, които ви поставят вашите първи учители“. На по-големите ученици пожела: „Желая ви успешно пътуване във всички сфери на науката, спорта, изкуствата и много вълнуващи приятелства“.

Тази година трите паралелки първокласници ще бъдат въведени в чудния свят на познанието от утвърдените начални учители Стефка Обрешкова, Марияна Бъчварова и Евгения Коева. 

Първият училищен звънец удариха и директорите на двете по-малки училища – Даниела Христова и Диана Петкова. Там първокласниците са с по една паралелка, като в джулюнското училище децата ще води учителката Ива Цанева, а в началното в Лясковец най-малките ученици ще бъдат обучавани от Радина Данаилова. И за първокласниците от НУ „Цани Гинчев“ и ОбУ „П. Р. Славейков“ имаше интересни книжки, подарък от кмета на общината, а също и поздравителни адреси към всички учители и ученици, както и към възпитателите и децата на всички детски градини на територията на община Лясковец – с пожелание за здраве, ползотворна и спокойна нова учебна година.


Ключови думи
нова учебна година
Последни
Седмицата
Анкета