Събота, 09 Дек 2023
            
Велико Търново Други

Нов спортен сектор откриват в ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново

  12.09.2023 09:54
Нов спортен сектор откриват в ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново

На 13 септември от 10.30 часа Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново открива своя нов спортен сектор. Реконструкцията и модернизацията на ПМГ се осъществява по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на Министерството на образованието и науката. Осигурените средствата са в размер на 1 365 800 лв.

Ремонтът включва изграждането на IТ сектор, Спортен сектор и прилежащото им пространство.

IТ секторът е с площ площ 450 кв. метра и е разположен на приземния етаж. На мястото на бившите столова, кухня и подготвителни помещения са изградени една класна стая, два компютърни кабинета и библиотека с прилежащи към нея тоалетни.

Спортният сектор е с разгъната площ над 500 кв. метра. Разположен е на мястото на маломерния и нефункционален бивш физкултурен салон и на прилежащите му съблекални санитарни възли.

Новият физкултурен салон е разширен на юг и на изток спрямо предходния. Игрището му е с размери 24 на 13 метра. Предвидената трибуна прави залата многофункционална.

Този нов етап от модернизацията на сградата на гимназията дава възможност не само за получаване качествена профилирана и професионална подготовка, но и за развитие на активна спортна дейност.


Ключови думи
ПМГ Васил Друмев спортен сектор