Сряда, 29 Дек 2021
            
Велико Търново Общество

ПМГ „Васил Друмев” е най-желаното училище от отличниците в 7 клас

  14.07.2021 13:28
ПМГ „Васил Друмев” е най-желаното училище от отличниците в 7 клас

ПМГ „Васил Друмев” е най-желаното училище в областта сред отличниците в 7 клас. Три специалности на Математическата са в Топ 5 на паралелките с най-висок бал, останалите пък се събират в първите 11 по привлекателност.

Най-висок максимален бал в първия етап от класирането на кандидат-гимназистите има в паралелката „Математика с немски език” на ПМГ – 491,5. По-важното е обаче, че тази паралелка е и с най-висок минимален бал – 413,75. На практика това означава, че за да намериш място в този клас, трябва да си почти пълен отличник.

На второ място по максимален бал е паралелката „Обществени науки” в СУ „Вела Благоева” – 489,75. Но там минималният бал е много нисък – 154,25, което ще рече, че има инцидентен интерес от дете с много висок успех, а не масово търсене на тази специалност.

След това са още две специалности на ПМГ – „Информатика с английски език” и „Математика с английски език”. Минималният успех за тези паралелки е съответно 382,25 и 422,5, а максималният и за двете е 487,5.

Следват две специалности на СУ „Емилиян Станев”, където също попадат само отличници. В

„Изобразително изкуство” минималният бал е 338.75, а максималният - 482.25. В „Графичен дизайн” минималният е 384.75, а максималният е 477.75.

Сред първите 10 са „Биология с английски” на ПМГ, където също минималният бал е много висок – 406, а максималният е 476,75.

Специалността „Интериорен дизайн” на ПГСАГ „Ангел Попов” намира място сред най-търсените заради висок максимален бал – 470,5. Минималният обаче е доста по-нисък от този на останалите паралелки в първата десятка – 300,5.

ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров" намира място сред десетте с паралелката „Английски език и немски език”, в която минималният и максималният бал са съответно 345.75 и 467.5.

И отново специалности на ПМГ следват в списъка, в който има 99 паралелки в цялата област.

„Системен програмист” и „Приложен програмист” с бал 371.5 и 466.5 за първата и  402.25 и 464.75 за втората специалност са на десето и единадесето място. Първата дузина от най-желаните от отличниците специалности затваря „Немски и английски” език на Езиковата гимназия с минимален бал 357.5 и максимален - 464.25.

СУ „Николай Катранов” си остава изборът на най-успешните свищовски ученици. В Горна Оряховица с най-висок бал се влиза в "Музика" на СУ "Вичо Грънчаров", следват двете паралелки на СУ „Георги Измирлиев” – „Природни науки – биология и химия” и „Английски и IT с испански”. След това е „Приложно програмиране” на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”.

След излизането на резултатите от първото класиране, предстои записване на успелите в своите желания седмокласници. Това става от 14 до 16 юли, като същевременно се подават заявления за второ класиране от тези, които ще опитат шанса си още веднъж.

Междувременно заедно с първото класиране излезе и заповед на шефката на РУО за спиране на приема в четири паралелки с шест специалности, заради липса на всякакъв интерес.

Преустановен е приемът за половин паралелка със специалност „Електрообзавеждане на железопътна техника” в Професионална гимназия по железопътен транспорт „Н. Й. Вапцаров“ в Горна Оряховица и половин паралелка със специалност „Ръководител движение” в същото училище.

Няма да има прием в паралелката „Помощник-треньор” в Професионална гимназия по хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров“ в Горна Оряховица.

Отпада половин паралелка със специалност „Компютърна техника и технологии” в Професионална гимназия по електроника „А. С. Попов” – от 26 места на 13 места. В същото училище от една става половин паралелка и специалността „Електрообзавеждане на транспортна техника”.

Една паралелка със специалност „Земеделец” отпада в Средно училище „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш и местата за тази специалност от 52 се редуцират на 26.


Ключови думи
ПМГ Васил Друмев прием
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати