Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

326 са свободните места в гимназиите в областта, само 10 са приключили с приема

  03.08.2020 14:00
326 са свободните места в гимназиите  в областта, само 10 са приключили с приема

326 са незаетите места в средните училища и професионалните гимназии в областта и след третото класиране. Свободните места са обявени на страницата на РУО Велико Търново и на сайтовете на училищата. От тук нататък приемът е свободен и всеки кандидатства в избраното училище, а записването трябва да приключи до 10 септември. Проблемът е, че почти не останаха незаписани седмокласници, завършили тази година.

Само десет са училищата, които напълно са приключили приема за новата учебна година. Те са в четири общини – Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов и Полски Тръмбеш. Това са Езиковата гимназия, СУ „Емилиян Станев”, Професионалната гимназия по строителство и архитектура, Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново. СУ „Георги Измирлиев” и ПГЕЕ „Ломоносов” в Горна Оряховица, СУ „Цветан Радославов”, СУ „Николай Катранов” и СУ „Димитър Благоев” в Свищов и СУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш. В тези училища план приемът е изпълнен на 100%.

Към тях могат да се прибавят ПМГ „Васил Друмев” – В. Търново, СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица и СУ „Иван Момчилов” в Елена, които имат само по едно свободно място.

Останалите училища ще се борят до последно да направят паралелките си малко по-пълни. В най-тежките случаи заети са по-малко от половината бройки по норматив.


Ключови думи
прием гимназии трето класиране РУО Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати