Сряда, 29 Nov 2023
            
Други Лясковец

Ден на кокошата чорба стягат в Козаревец

  30.08.2023 11:04
Ден на кокошата чорба стягат в Козаревец

Едно от най-симпатичните кулинарни събития в областта ще се проведе на 9 септември в Козаревец. По традиция в първата събота след Малка Богородица в лясковското село провеждат Ден на кокошата чорба, който събира пазители на автентични вкусове от редица общини. Тази година празникът ще запише своето 11-то издание.

15 казана с кокоша чорба ще къкрят от ранни зори пред читалището в Козаревец. Официално празникът ще бъде открит в 10 ч., а след това – до 12.30 ч., ще вървят изложение на етно щандове и фолклорна програма. Специални гости ще бъдат народните певици Ива и Велислава Костадинови. В 12.30 ч. компетентното жури ще каже тежката си дума кой е сготвил най-вкусната чорба.  

Но за жители и гости на Козаревец веселбата ще продължи. В 19 ч. в читалищния парк ще има общоселска забава.

Любители на традиционната храна, на хубавите български народни песни и танци, елате ни на гости, очакваме ви, канят организаторите от Кметство Козаревец, местното НЧ „Земеделец 1899“ и Община Лясковец.

Денят на кокошата чорба се ражда по идея на покойния кмет на Козаревец Парашкев Парашкевов. От 2021 г. празникът е част от първото мобилно приложение за кулинарни фестивали./ сн. архив RegNews


Ключови думи
ден на кокошата чорба Козаревец
Последни
Седмицата
Анкета