Понеделник, 27 Nov 2023
            
Велико Търново Култура

С гала вечер на оперетата и мюзикъла завършва фестивалът „Сцена на вековете“ на Царевец

  28.08.2023 15:17
С гала вечер на оперетата и мюзикъла завършва фестивалът „Сцена на вековете“ на Царевец

С вълнуваща гала вечер на оперетата и мюзикъла ще завърши на 2 септември, събота, програмата на Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ 2023 на крепостта Царевец във Велико Търново.

Бляскавата атмосфера на оперетата и мюзикъла с тяхната красота и великолепие ще представи Националният музикален театър „Стефан Македонски“. В своето първо участие на Царевец звездите на музикалния театър ще изпълнят шедьоври на Лехар, Калман, Офенбах, Уебър и Кандери.

На 12 септември в Летния театър ще е последното заглавие от програмата за детска и младежка аудитория „Сцена на вековете – Поглед към бъдещето“ - спектакълът „Вълшебната корона“ по музика на Стефан Димитров в изпълнение на Бон-бон Мюзик.

Билети за двете заглавия ое предлагат в мрежата на Eventim.bg и в Туристическия информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5 във Велико Търново.

Летен оперен сезон „Сцена на вековете“ се организира от Община Велико Търново с подкрепата на Регионален исторически музей-Велико Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и е носител на престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2022-2023. Изданието през 2023 година е под патронажа на Министерство на културата.


Ключови думи
Сцена на вековете
Последни
Седмицата
Анкета