Петък, 10 Nov 2023
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Кметът свика консултации за Общинска избирателна комисия в Горна Оряховица на 21 август

  11.08.2023 14:27
Кметът свика консултации за Общинска избирателна комисия в Горна Оряховица на 21 август

Кметът инж. Добромир Добрев свика консултации за конструиране на Общинска избирателна комисия на 21 август.

Поканата е до местните представители на всички парламентарно представени сили, които трябва да си разпределят местата в ОИК.

Съставът на ОИК в Горна Оряховица ще е от 11 души и бройката включва председател, до четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели, секретар и редови членове, като се спазва съотношението между партиите и коалициите, представени в Парламента.

Двете водещи на последните избори коалиции „ГЕРБ-СДС“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще имат по 3 представители; ПП „Възраждане“ - двама; останалите ДПС, „БСП за България” и „Има такъв народ“ ще имат по един човек в комисията.

Консултациите на практика трябва да разпределят само ръководните места в ОИК – кой ще е председател, зам. председатели и секретар. Ако не успеят да се разберат, ЦИК ще определи служебно коя политическа сила какво място получава.

Консултациите трябва да се проведат до 28 август според хронограмата на ЦИК. Назначаването им става до 8 септември, а от следващия ден комисиите започват да работят.


Ключови думи
Общинска избирателна комисия Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
На 5 ноември ще гласувам за

Резултати