Петък, 03 Nov 2023
            
Горна Оряховица Други

62 места остават незаети след третото класиране в гимназиите в Горна Оряховица, най-трудно набира ученици Гимназията по ЖП транспорт

  04.08.2023 15:24
62 места остават незаети след третото класиране в гимназиите в Горна Оряховица, най-трудно набира ученици Гимназията по ЖП транспорт

Като цяло добър прием правят тази година средните училища в Горна Оряховица с изключение на Професионалната гимназия по ЖП транспорт, където са почти половината от свободните места след третото класиране.

Общо 62 са незаетите места в гимназиите. ПГЕЕ „Ломоносов” и СУ „Георги Измирлиев” си решиха проблема още на второ класиране и нямат незаети бройки.

СУ „Вичо Грънчаров” има 6 места за половинката „Музика” от паралелката по изкуства.

В ПТГ „Васил Левски” свободните места са пет – 2 за специалността „Автотранспортна техника” и 3 за „Електрически превозни средства”.

9 места има за специалността „Климатична и хладилна техника” на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”.

ПГЛПИ „Атанас Буров” също има нужда от още 9 ученици, за да попълни всички паралелки. 7 са незаетите места за специалност „Оперативно счетоводство” и 2 за „Автомобилен транспорт”.

В ПГЖПТ „Н. Вапцаров” незаети са цели 33 бройки – 6 за „Ръководител движение”, 12 за „Осигуряване и комуникационни системи” и 15 за „Локомотиви и вагони”.

Заявления за участие в четвърти етап на класиране ще се подават онлайн или в ОУ „Св. П. Евтимий” – Велико Търново в периода 7-8 август 2023 г.


Ключови думи
прием гимназии Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
На 5 ноември ще гласувам за

Резултати