Сряда, 04 Oct 2023
            
Велико Търново Други

Близо 30 000 души посетиха салона за обслужване в НАП във Велико Търново през първата половина на 2023 г.

  05.07.2023 10:28
Близо 30 000 души посетиха салона за обслужване в НАП във Велико Търново през първата половина на 2023 г.

Близо 30 000 данъкоплатци посетиха салона за обслужване на клиенти в териториална дирекция на НАП Велико Търново през първата половина на 2023 година, което е с 5 000 повече в сравнение със същия период на миналата година.

От началото на януари до края на юни 2023 г. служителите от приходната агенция в старата столица са издали повече от 3400 персонални идентификационни кода (ПИК).  

Общо 60 са услугите, които се ползват с ПИК, като сред тях са подаване на данъчни и осигурителни декларации, справки за задълженията с възможност за плащане, включително и за местни данъци и такси, справки за изплатени доходи, за осигурителен доход, за извършени плащания и погасени с тях задължения, актуално състояние на трудови договори, подаване на заявления, получаване на удостоверения и други.

С ПИК, издаден от НАП, могат да се ползват не само е-услугите на Агенцията, а и тези, предоставяни от други администрации, сред които НОИ, Националната здравноосигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията, Министерство на земеделието, 70 общини, сред които и община Велико Търново и други, напомнят от приходното ведомство.  

Над 8 600 клиенти са посетили НАП в старопрестолния град, за да подадат данъчни и осигурителни декларации, уведомления за трудови договори и да платят публичните си задължения чрез ПОС терминал.

Между 5 и 8  минути са били необходими за обслужването на един клиент, в което се включва и времето за изчакване, посочват от териториалната дирекция.


Ключови думи
НАП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати