Четвъртък, 03 Авг 2023
            
Велико Търново Други

Над 20 000 данъчни декларации са постъпили в НАП Велико Търново, до 30 септември коригираме неточности във формулярите

  04.05.2023 11:02
Над 20 000 данъчни декларации са постъпили в НАП Велико Търново, до 30 септември коригираме неточности във формулярите

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 700 000 души са подали декларациите си пред НАП до полунощ на 2 май, като са декларирали данък върху доходите на стойност почти 221 млн. лв., сочат данните на приходната агенция.

Над 83% от формулярите са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 72% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията.

Над 20 600 декларации са подадени в НАП Велико Търново, близо 80% от тях  по електронен път - 13 298 с персонален идентификационен код /ПИК/ и 3038 с квалифициран електронен подпис /КЕП/. Над 700 декларации са подадени по пощата, а над 3 000 в офис  на НАП.

В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2023 г. данъкоплатците имат възможност еднократно да направят промени, като подадат коригираща декларация.  

„Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица през 2022 г., приключи успешно. За поредна година отчитаме завишен брой на подадените декларации, което се дължи на по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Благодаря на колегите в НАП за професионализма и за отлично свършената работа и на гражданите, които добросъвестно изпълниха ангажимента си към фиска. Ние ще продължим да ги подпомагаме и улесняваме при изпълнението на задълженията им, като развиваме електронните услуги.“, каза заместник изпълнителният директор на приходната агенция Калинка Заркова.

 


Ключови думи
данъчна декларация НАП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати