Понеделник, 03 Юли 2023
            
Велико Търново Други

Данъчни дариха детски книги на отделението по педиатрия във великотърновската болница

  03.04.2023 14:23
Данъчни дариха детски книги на отделението по педиатрия във великотърновската болница

По случай 2 април – Международен ден на детската книга, териториалната дирекция на НАП в старата столица организира благотворителна инициатива „Подари книжка – усмихни дете“.

Само за няколко дни данъчните служители във Велико Търново събраха над 130 детски книжки, които дариха на отделението по педиатрия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Целта на акцията е болничният престой  на малките пациенти да бъде по-приятен.

Четивата са разнообразни и подходящи за деца от 0 до 18 г. Пациентите ще могат да четат приказки, басни, стихосбирки. Не липсват и интересни романи на български и чужди автори, както и образователни книги.

Това е втората благотворителна кампания на НАП Велико Търново, която насърчава четенето и обогатява фонда на болнично заведение в града. През ноември 2022 г. данъчните служители дариха книги на специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“.

 „Този път кампанията ни цели да обърне внимание на малките пациенти, защото децата трябва да обогатяват знанията си, където и да са. А всички знаем, че в болницата едно дете има нужда от приятни занимания и много усмивки.“, заяви директорът на ТД на НАП Велико Търново Ивайло Здравков.

Дарението бе прието от началника на детското отделение на лечебното заведение д-р Валентин Точков, който благодари за подкрепата и сподели, че сега започва основен ремонт на отделението и когато дейностите приключат, книжките ще бъдат подредени в специален кът на детската занималня, за да радват най – малките читатели.


Ключови думи
НАП дарение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати