Петък, 08 Сеп 2023
            
Велико Търново Други

Във ВТУ участници от 12 държави дискутират езика, културите и комуникациите

  08.06.2023 15:30
Във ВТУ участници от 12 държави дискутират езика, културите и комуникациите

За осми пореден път Филологическият факултет на Великотърновският университет събра изследователи, преподаватели, докторанти и студенти от 12 държави, 10 български и 15 чуждестранни висши училища и научноизследователски институти на ежегодната Международна научна конференция „Езици, култури, комуникации“.

Деканът на Филологическия факултет проф. д-р Ценка Иванова откри конференцията и приветства всички участници от името на Ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Димитър Димитров, както и от името на деканското ръководство на Факултета. Проф. Иванова отбеляза, че паралелно с утвърдения научен форум, тази година се провежда и тематична конференция, посветена на българския език, литература и култура зад граница. Докладите в тази тематична област са категоричната заявка на Факултета за активно участие в националния консорциум за развитие и утвърждаване на българистиката в чужбина, в който усилия обединяват Българската академия на науките и пет висши училища в страната.

Приветствие към всички участници отправи и проф. д-р Красимира Мутафова – директор на Информационно-библиотечния и издателски комплекс при ВТУ, надежден партньор на Факултета в неговата богата публикационна дейност.

Тематичните области, в които ще работят отделните секции, са съответно „Езици и култури“, „Литератури и култури“, „Комуникации и медии“, „Преводът между теорията и практиката“, „Методика на езиковото и литературното обучение“. Конференцията предвижда също студентска и докторантска секция.


Ключови думи
комуникации ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати