Понеделник, 21 Авг 2023
            
Велико Търново Темида

36 студенти от специалност „Право“ ще проведат студентска практика в Районен съд – Велико Търново

  22.05.2023 15:59
36 студенти от специалност „Право“ ще проведат студентска практика в Районен съд – Велико Търново

36 студенти от специалност „Право“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ ще проведат студентска практика в Районен съд – Велико Търново. Третокурсниците бяха приветствани в първия ден от своя стаж от председателя на ВТРС съдия Младен Димитров и зам.-председателя на съда Кирил Хаджитанев. Съдия Димитров пожела на студентите успешно провеждане на стажа и ги призова да бъдат максимално активни във времето, в което са в съда.

„Използвайте всяка една възможност да придобивате знания и умения и през тези седмици, в които сте тук да се възползвате максимално пълноценно. Питайте се, интересувайте се, защото знаете, че напоследък конкуренцията е изключително голяма, реализацията на юристите става все по-трудна и всяко едно зрънце знание, което придобиете ще ви е от полза занапред“, посъветва председателят на Районен съд – Велико Търново бъдещите юристи.

Студентската практика на третокурсниците във Великотърновски районен съд ще продължи две седмици. През този период бъдещите юристи ще влизат в заседания по наказателни и граждански дела. След края на всяко съдебно заседание, те ще имат възможността да задават въпроси на съдията, относно процеса и конкретния правен казус. Студентите ще могат да разговарят с магистратите и съдебните служители по всеки въпрос, свързан с работата на съда, който ги вълнува, а на финала на техния стаж ще трябва да изготвят доклад, на база на който ще бъдат оценени.

Практиката на студентите от специалност „Право“  се провежда по предварително изготвена програма, в съответствие на изискванията на чл. 10 от Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността и професионална квалификация „юрист“.


Ключови думи
ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати