Сряда, 06 Сеп 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” е шампион на плажен хандбал при младежи и юноши, мъжете и девойките са пети

  07.06.2023 10:58
„Локо” е шампион на плажен хандбал при младежи и юноши, мъжете и девойките са пети

Пет отбора на хандбалния „Локомотив” участваха в държавните първенства  по плажен хандбал, които се проведоха в Кранево от 2 до 6 юни. С две шампионски титли приключиха „локомотивци”, спечелили купите за младежи до 19 и юноши до 17 години.

Първи започнаха мъжете. „Локо” беше в група с отборите на ХК „Труд“ (с. Труд), ХК „Асти-91” (Хасково), ХК НСА (София) и втория горнооряховски отбор ХК „Раховец“. „Локомотивци” записаха две победи срещу „студентите” от София и съгражданите от „Раховец” и загубиха от бъдещия шампион „Асти-91“ и от „Труд“. В следващата фаза „железничарите” влязоха в битка за 5 – 8 място и успяха да завоюват две победи срещи „Спартак“ (Варна) и „Шумен“. В крайното класиране заеха 5-то място. В идеалната десятка на турнира попадна Владислав Йоргов.

При юношите и младежите хандбалистите на „Локомотив“ завоюваха двете титли, като не допуснаха нито една загуба в изиграните мачове при 17 и 19-годишните. В идеалните десятка при 19-годишните попаднаха Кристоф Маринов и Емил Дичев, a за MVP бе избран Иван Петков.

При 17-годишните в десятката бяха избрани Емил Дичев, Румен Ангелов и Златомир Колев, а за най-атрактивен състезател наградата отиде при Иван Петков. Призът за най-добър вратар бе връчен на Кристоф Маринов.

„Искам да благодаря на момчетата за раздаването и концентрацията по време на турнира. Пожелавам им да продължават да се развиват и в следващите години да донесат и титлата на отбора ни“, коментира треньорът на юношите Михаел Иванов.

ХК „Локомотив“ беше представен и при девойките до 17 годишна възраст на държавното първенство по плажен хандбал. Те завършиха на 5-та позиция като в последния си мач успяха да победят отбора на ХК „Хасково“ и да запишат победа в своя актив.


Ключови думи
плажен хандбал Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати